Αντιδρούν για την μετακίνηση πνευμονολόγου από νοσοκομείο της Κρήτης

Νέο ζήτημα που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και αναμένονται περισσότερες εξελίξεις έχει φέρει η απόφαση για απομάκρυνση – απόσπαση μιας πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας η οποία ζήτησε να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Το αίτημα της γιατρού έλαβε με πλειοψηφία την έγκριση από το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου, όμως από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας υπάρχουν πολλές αντιδράσεις απ’ τη στιγμή που έγινε γνωστό το ζήτημα και αναμένεται έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας με σκοπό να εκφραστεί η αντίθεση του Δήμου αλλά και το αίτημα για άμεση αντικατάστασή της., όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σαραντώνης. Το πρόβλημα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό αφού ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας κρίνεται δύσκολο να καλυφθεί εύκολα η θέση ενώ παράλληλα ανάλογο ζήτημα έχει προκύψει και με τους δύο παθολόγους του Νοσοκομείου οι οποίοι επίσης έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποχωρήσουν τον Φεβρουάριο.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσκομείου Ιεράπετρας κ. Μαμαντόπουλος, αναφέροντας πως οι ακριβείς λόγοι που η πνευμονολόγος θέλει να αποχωρήσει δεν είναι ακριβώς γνωστοί πρόκειται πάντως για μια γιατρό που αντιμετώπιζε προβλήματα και σε σχέση με τον τρόπο εργασίας της στο Νοσοκομείο. Παράλληλα τόνισε πως οι λόγοι που την οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση αφενός πρέπει να γίνουν σεβαστοί, αλλά παράλληλα θα πρέπει και να γίνουν οι κατάλληλες επαφές μαζί της ώστε να φανεί αν μπορεί να υπάρξουν οι συνθήκες που θα την κάνουν να αλλάξει απόφαση.

Όπως λέει ο κ. Μαμαντόπουλος, εφόσον δεν πειστεί να αλλάξει απόφαση το ζήτημα είναι να προκύψει άμεσα η αντικατάστασή της ώστε το Νοσοκομείο να συνεχίζει να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν να βρεθούν τρόποι ώστε το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να είναι ελκυστικό προς όλους τους γιατρούς τόσο για να θέλουν να έρχονται αλλά και για να μην επιθυμούν να αποχωρούν, όπως συμβαίνει και με τους δύο παθολόγους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί